Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce.
- 2Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté poklicí pomalu dusíme, až jsou měkké. Měkké kotlety vyjmeme, z výpeku slijeme tuk a do zbylé šťávy rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.