Karotka s jablky a žervé
15 min.
Ingredience
- 600gramůKarotka
- 200gramůJablka
- 2stroužkyČesnek
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 150gramůŽervé
- 40mililitrůMléko plnotučné
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme, smícháme s karotkou a zakapeme citronovou šťávou. Česnek rozdrtíme. Zálivku připravíme rozšleháním žervé s mlékem a solí.
- 2Ke karotce s jablky přimícháme česnek a pod fólií necháme vychladit. Poté do salátu vmícháme zálivku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.