Karotka v medové omáčce
17 min.
Ingredience
- 500gramůKarotka
- 300mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMed včelí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 80gramůOřechy Kešu
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžíceVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky.
- 2Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat.
- 3V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.