Karotka Vichy
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 750gramůMrkev kořen
- 5gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, větší překrojíme na špalíčky a menší ponecháme vcelku. V kastrole ji zalijeme do roviny vodou, přidáme máslo, sůl a cukr. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou, až se tekutina zredukuje na sirup.
- 2Hotovou karotku posypeme nasekanou petrželkou a lehce promícháme nebo protřeseme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.