Karotkové pyré

42 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou karotku a cibuli, ochutíme solí a cukrem, podusíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme rýži a vaříme na mírném ohni 30 minut. Nakonec polévku rozmixujeme, podle konzistence naředíme horkým vývarem a vmícháme lžíci másla.
  • 2
    Podáváme v polévkové míse a jako přílohu podáváme opečený bílý chléb nebo veku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.