Karotky "glacé"

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotky oloupeme a omyjeme, větší nakrájíme na kousky. Vložíme je do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou a přidáme polovinu dávky másla.
  • 2
    Kastrol postavíme bez pokličky nejprve na prudký oheň a několikrát opatrně zamícháme obsahem. Až se voda vyvaří, přidáme zbylé máslo, osolíme, opepříme a zasypeme cukrem.
  • 3
    Dále dusíme bez pokličky na mírném ohni, až se karotky potáhnou světlým, lesklým karamelem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.