Karotky "glacé"
50 min.

Ingredience
- 2000gramůKarotka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Karotky oloupeme a omyjeme, větší nakrájíme na kousky. Vložíme je do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou a přidáme polovinu dávky másla.
- 2Kastrol postavíme bez pokličky nejprve na prudký oheň a několikrát opatrně zamícháme obsahem. Až se voda vyvaří, přidáme zbylé máslo, osolíme, opepříme a zasypeme cukrem.
- 3Dále dusíme bez pokličky na mírném ohni, až se karotky potáhnou světlým, lesklým karamelem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.