Kaše z červené řepy
60 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 40gramůStrouhanka
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusŽemle tuková
- 0,25litrMléko plnotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytou řepu uvaříme do měkka, oloupeme a umeleme.
- 2Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme umletou řepu, kaši osolíme a krátce podusíme.
- 3Nakonec přilijeme mléko a podle chuti přidáme cukr a ocet.
- 4Kaši upravíme na mísu a ozdobíme na másle osmaženými kostičkami žemle.
- 5Podáváme jako přílohu k hovězí pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.