Kaše z červené řepy s kefírem
50 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 1lžičkaSůl
- 300gramůBrambory
- 10gramůKmín celý
- 50gramůMáslo jihočeské
- 1kusCibule
- 1litrMléko kefírové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a podle velikosti vaříme doměkka přibližně 30 minut. Uvařenou scedíme, nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které uvaříme spolu s kmínem v hrnci s osolenou vodou. Měkké scedíme, vysypeme do mísy s řepou a spolu je rozšťoucháme na hladkou kaši. Nakonec dochutíme pepřem a ještě horkou kaši porcujeme na talíře.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpáleném másle osmahneme dokřupava. Chutnou cibulí posypeme každou porci kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.