Kasha se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 550gramůPohanka
- 120mililitrůVíno bílé
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 1kusČervená řepa
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůSýr kozí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a česnek, očištěné, na plátky nakrájené kloboučky hub a nadrobno nakrájený řapíkatý celer 8-10 minut.
- 2Přidáme pohanku, restujeme ještě 2-3 minuty, zalijeme vínem a mícháme, dokud se všechna šťáva nevstřebá do pohanky.
- 3Potom přiléváme po částech horký vývar za stálého míchání. Vždy počkáme, až se dávka vstřebá a pokračujeme asi 20 minut, aby pohanka změkla.
- 4Nakonec do směsi vmícháme uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky a odstavíme z plotny.
- 5Pokrm podáváme posypaný rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou.
- 6Vhodnou přílohou je chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.