Kasspatzle

30 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.
  • 4
    Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.