Kasspatzle
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 115gramůSýr Gruyére
- 2kusyCibulka jarní
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceMouka pšeničná - Semolina
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.
- 4Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.