Kaštanová polévka s husími játry
35 min.
Ingredience
- 500gramůVodní kaštany v nálevu
- 200gramůJátra husí
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůZakysaná smetana
- 1špetkaLékořice - kořen
- 8gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 900mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Nakládané kaštany scedíme, husí játra nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle osmahneme. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme kaštany, přilijeme víno, podle chuti osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Tyčovým mixérem rozmixujeme přímo v hrnci, přimícháme zakysanou smetanu a mletou lékořici.
- 2Do polévkových talířů rozdělíme husí játra, zalijeme horkou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.