Kaštanový knedlík
35 min.
Ingredience
- 150gramůŽemle tuková
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyZázvor mletý
- 50gramůKaštany jedlé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
155 mg
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Housky nebo žemle (asi den staré) nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přidáme 1 dl mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor, nadrobno nasekané jedlé kaštany a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, těsto by mělo být tuhé. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme ji do směsi. Z bílku vyšleháme sníh, který zapracujeme do těsta. Na vál si rozprostřeme potravinářskou fólii, položíme na ni těsto, které zabalíme pevně do fólie a utvoříme váleček. V hrnci si přivedeme k varu 2-3 litry vody. Zabalené těsto vložíme do vroucí vody a knedlík pomalu vaříme 20 minut. Uvařený knedlík vyjmeme z vody, rozbalíme ho, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.