Kaštany zapečené v zelných listech
105 min.
Ingredience
- 400gramůKaštany jedlé
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 400gramůBrambory
- 400gramůSlanina vepřová
- 3decilitryVývar zeleninový
- 20gramůSůl
- 2litryVoda pitná
- 300gramůSalám Vysočina
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1140 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kaštany nakrojíme, asi 10 minut povaříme v 1 litru vody a oloupeme. Zelí rozebereme na listy a povaříme 5 minut v osolené zbylé vodě, scedíme a necháme okapat. Oloupané brambory spolu se slaninou a salámem nakrájíme na kostičky a promícháme s kaštany. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu zelných listů, pokryjeme kaštanovou směsí, přelijeme vývarem a zbytkem zelných listů. Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.