Kastelánská obloha

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
8 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
56 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a uvaříme v osolené vodě.
  • 2
    Do mísy dáme mleté hovězí maso, plátky žampionů, lanýžů a husí játra pokrájená na kostičky. Promícháme a touto směsí naplníme artyčoky. Vložíme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 30 minut.
  • 3
    Očištěné, omyté brambory a chřest uvaříme ve slané vodě. Brambory nakrájíme na plátky, chřest na proužky.
  • 4
    Na talíř pokládáme vždy jeden kousek plněného artyčoku, jeden plátek bílé veky ozdobené chřestem a plátky brambor. Přeléváme vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.