Kastelánská obloha
70 min.

Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 200gramůHovězí maso mleté
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůLanýž
- 50gramůJátra husí
- 4kusyBrambory
- 40gramůChřest bílý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 120gramůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
8 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
56 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a uvaříme v osolené vodě.
- 2Do mísy dáme mleté hovězí maso, plátky žampionů, lanýžů a husí játra pokrájená na kostičky. Promícháme a touto směsí naplníme artyčoky. Vložíme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 30 minut.
- 3Očištěné, omyté brambory a chřest uvaříme ve slané vodě. Brambory nakrájíme na plátky, chřest na proužky.
- 4Na talíř pokládáme vždy jeden kousek plněného artyčoku, jeden plátek bílé veky ozdobené chřestem a plátky brambor. Přeléváme vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.