Kavkazské kuře
130 min.
Ingredience
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1lžíceZázvor mletý
- 1lžíceKurkuma
- 1lžíceChilli koření mleté
- 4lžíceMáta
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 0,25lžičkaSůl
- 300gramůJogurt bílý
- 1,5kilogramyKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
60 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
337 mg
Postup přípravy
- 1Kavkazské kuře připravujeme v nekovové misce. Použijeme kuře o váze 1,5 kg, které ze všech stran propícháme, vetřeme směs z mletého koriandru, zázvoru, kurkumy a chilli koření. Dále smícháme bílý jogurt, čerstvou nasekanou mátu, prolisovaný česnek, sůl a pořádně touto směsí potřeme celé kuře. Přikryjeme potravinovou fólií a přes noc necháme v chladničce.
- 2Rozehřejeme troubu na 190°C. Kuře dáme na rošt do pečící mísy nohama vzhůru, do břicha kuřete vsuneme 1 omytý citron propíchnutý grilovací jehlou, zalijeme marinádou a přidáme tolik horké vody, aby zakryla dno mísy.
- 3Kuře pečeme asi 1 hodinu odkryté, ale každých 20 minut jím otočíme a podlijeme vodou. Aby bylo kuře dobře propečené, obrátíme ho nakonec přední (prsní) stranou nahoru a pečeme 30 minut. Teče-li při propíchnutí stehna čirá šťáva, je kuře upečené. Přikryjeme ho alobalem, neuzavíráme a necháme ještě 10 minut a naporcujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.