Kávové cupcakes s máslovou polevou
60 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 100gramůČokoláda 70% kakao
- Rumovo-máslový krém
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 20mililitrůRum
- 270gramůCukr moučkový
- Těsto
- 30gramůKarob
- 1lžičkaZázvor mletý
- 185gramůCukr krupice
- 2špetkyHřebíček mletý
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1,5lžícePomerančová kůra
- 1špetkaSůl mořská
- 1kusVejce slepičí
- 110mililitrůOlej slunečnicový
- 120mililitrůMléko acidofilní
- 1lžíceKáva instantní
- 130mililitrůVoda pitná
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
48Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
488 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160°C a připravíme si formy celkem na 48ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 4 formy pro 12kusů mufin.
- 2Uvaříme silnou kávu: do hrnečku dáme 1 plnou lžíci instantní kávy a zalijeme ji 130ml vroucí vody, kávu dobře rozmícháme.
- 3Připravíme si těsto: do mísy prosijeme 140g hladké mouky a přimícháme do ní 30g karobu, 1 lžičku zázvoru, 185g cukru, 2 špetky mletého hřebíčku, 1 lžičku sody, pomerančovou kůru, 1 špetku soli a čerstvé vejce. Směs promícháme a prošleháme až se všechny suroviny spojí.
- 4Do druhé mísy dáme 110ml oleje, 120ml acidofilního mléka a kávu. Pak postupně tekutou směs budeme přidávat a zašlehávat do sypké směsi. Vše šleháme přibližně 60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
- 5Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
- 6Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.