Kávové kostky s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 125gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 250gramůMandle
- 150gramůPoleva čokoládová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 60mililitrůKáva Espresso
- 3lžíceSmetana 6% (do kávy)
- 100gramůČokoláda na vaření
- 12kusůKáva zrnková
- 125gramůCukr moučkový
- Na plech
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, kakaem špetkou soli a nasekanými mandlemi.
- 2Čokoládovou polevu rozlámeme na kousky, zvolna rozpustíme a smícháme s máslem. Necháme trochu zchladnout, potom vmícháme vejce a nakonec přimícháme moučnou směs z mísy. Přilijeme kávu a smetanu, znovu promícháme.
- 3Plech vyložíme alobalem, který potřeme olejem. Připravené těsto vlijeme na plech a uhladíme. Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Na povrch moučníku rozetřeme rozpuštěnou čokoládu, ozdobíme kávovými zrny a necháme ztuhnout. Krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.