Kávový chléb
85 min.
Ingredience
- 500gramůMouka černá
- 200gramůCukr krupice
- 1lžíceHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrKáva turecká
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
3 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
18 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Decilitrem vařící vody zalijeme 20 g kávy, necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, cukr, hřebíček, sůl, kypřící prášek, 1 vejce, citrónovou kůru, vlijeme vychladlou kávu a rukou vypracujeme tuhé těsto. Vytvarujeme do tvaru šišky, položíme na olejem vymaštěný pekáč a na teplém místě necháme 60 minut kynout. Před pečením chléb potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut. Upečený necháme vychladnout, studený nakrájíme na úhledné a tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.