Kávový chléb

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
3 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
18 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Decilitrem vařící vody zalijeme 20 g kávy, necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, cukr, hřebíček, sůl, kypřící prášek, 1 vejce, citrónovou kůru, vlijeme vychladlou kávu a rukou vypracujeme tuhé těsto. Vytvarujeme do tvaru šišky, položíme na olejem vymaštěný pekáč a na teplém místě necháme 60 minut kynout. Před pečením chléb potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut. Upečený necháme vychladnout, studený nakrájíme na úhledné a tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.