Kávový pudink se šlehačkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mletou kávu vsypeme do 3/8 l vroucí vody a ihned odstavíme. Po chvíli ji scedíme přes husté síto a přelijeme jí 80 g strouhanky. Mezitím utřeme v míse máslo s cukrem, žloutky a vanilkou. Přidáme namočenou strouhanku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, neloupané strouhané mandle a zbytek suché strouhanky.
  • 2
    Pudinkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, vlijeme těsto, formu uzavřeme a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou. Pudink vaříme v páře cca 60 minut. Poté opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s ušlehanou sladkou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.