Kávový pudink se šlehačkou
90 min.
Ingredience
- 40gramůKáva mletá
- 10gramůStrouhanka
- 10gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůMandle
- 0,38litrVoda pitná
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Mletou kávu vsypeme do 3/8 l vroucí vody a ihned odstavíme. Po chvíli ji scedíme přes husté síto a přelijeme jí 80 g strouhanky. Mezitím utřeme v míse máslo s cukrem, žloutky a vanilkou. Přidáme namočenou strouhanku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, neloupané strouhané mandle a zbytek suché strouhanky.
- 2Pudinkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, vlijeme těsto, formu uzavřeme a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou. Pudink vaříme v páře cca 60 minut. Poté opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s ušlehanou sladkou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.