Kayenská kuřecí stehna grilovaná

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
884 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme.
  • 2
    Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy.
  • 3
    Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě.
  • 4
    Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou.
  • 5
    Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.