Kayenská kuřecí stehna grilovaná
40 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 3lžičkyKoření Orientální
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 2lžičkyPetržel - nať
- 7lžicCitronová šťáva
- 180mililitrůJogurt bílý
- 1kusOkurka salátová
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
884 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme.
- 2Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy.
- 3Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě.
- 4Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou.
- 5Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.