Kebaljau s okurkou a mrkví
25 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 12kusůKarotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůRybí filety
- 2centilitryVíno bílé
- 4lžíceKopr čerstvý
- 0,5litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme okurku, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky. Mrkve oloupeme, zbytek po natích neodstraňujeme.
- 2Na rozpáleném másle podusíme plátky okurek, osolíme, opepříme a zalijeme 1/2l vody.
- 3Rybí filety z Kabeljau omyjeme, osušíme a i s mrkví přidáme k okurce. Zeleninu a rybu povaříme asi 7 minut, přilijeme rybí fond a víno a vaříme dalších 5 minut. Kopr omyjeme, necháme osušit, a jemně nasekáme.
- 4Hotové filety posypeme zeleninou a koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.