Kečup ze švestek
70 min.
Ingredience
- 500gramůŠvestky
- 125gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusPomeranče
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceVíno červené
- 2lžíceOcet vinný
- 70gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme a pecek zbavíme švestky, poté najemno nasekáme šalotku a česnek. Z pomeranče nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou kůru vhodíme do horké vody a následně ochladíme ve studené vodě. Chilli papričku zbavenou semen nasekáme najemno.
- 2V hrnci promícháme šalotku, česnek, víno, švestky, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, chilli papričky, ocet, cukr a zbylé koření.
- 3Vaříme zhruba 15 minut v zakrytém hrnci, poté zhruba 30 minut v nezakrytém.
- 4Poté vzniklý kečup rozmixujeme a znovu prohřejeme.
- 5Před použitím vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.