Kečup ze švestek

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve omyjeme a pecek zbavíme švestky, poté najemno nasekáme šalotku a česnek. Z pomeranče nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou kůru vhodíme do horké vody a následně ochladíme ve studené vodě. Chilli papričku zbavenou semen nasekáme najemno.
  • 2
    V hrnci promícháme šalotku, česnek, víno, švestky, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, chilli papričky, ocet, cukr a zbylé koření.
  • 3
    Vaříme zhruba 15 minut v zakrytém hrnci, poté zhruba 30 minut v nezakrytém.
  • 4
    Poté vzniklý kečup rozmixujeme a znovu prohřejeme.
  • 5
    Před použitím vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.