Kečupová omáčka jablečná
80 min.
Ingredience
- 2000gramůRajčata
- 250gramůPaprika červená
- 250gramůCibule
- 250gramůJablka
- 100mililitrůOcet vinný
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůSůl
- 5gramůSkořice mletá
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůHřebíček
Počet porcí:
50Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
927 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na slabé nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do hrnce a dusíme asi 20 minut. Ručním mixérem rozmixujeme, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, skořici, mletý hřebíček, mletou papriku a vaříme dohusta. Omáčka zhoustne, až se tekutina dostatečně odpaří, což může trvat i 1/2 hodiny. Omáčku necháme vychladnout a plníme do menších skleniček.
- 2Používáme jako běžný kečup.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 10. 2015
Kečupová omáčka jablečná
Tato omáčka opravdu chutná jako vynikající kečup. Rozhodně si ji musíte udělat. Je plná vitamínů a hlavně tehdy, když použijete suroviny z vlastní zahrady.