Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a nastrouháme. Nasypeme do vroucí vody ochucené lžičkou soli a lžičkou octa a necháme projít varem. Poté ihned scedíme a po vychladnutí namačkáme do sklenic.
  • 2
    Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nálevem zalijeme kedlubny.
  • 3
    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sterilizaci po dvou dnech zopakujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme z hrnce a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.