Kedlubnová čorba

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu - kedlubny, mrkev, papriky a brambory - nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody.
  • 2
    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a vzniklou jíšku přidáme do vroucí polévky. Krátce povaříme, opepříme, přidáme rajče, které jsme spařili a pokrájeli na kostičky. Vaříme ještě 20 minut a odstavíme.
  • 3
    Nakonec na zjemnění přidáme do čorby lžíci smetany (nebo kajmaku) a nadrobno nakrájenou zelenou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.