Kedlubnová čorba
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2lžíceSmetana zakysaná15%
- 1lžičkaPepř bílý
- 3kusyKedlubna
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyBrambory
- 1kusRajčata
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu - kedlubny, mrkev, papriky a brambory - nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody.
- 2Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a vzniklou jíšku přidáme do vroucí polévky. Krátce povaříme, opepříme, přidáme rajče, které jsme spařili a pokrájeli na kostičky. Vaříme ještě 20 minut a odstavíme.
- 3Nakonec na zjemnění přidáme do čorby lžíci smetany (nebo kajmaku) a nadrobno nakrájenou zelenou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.