Kedlubnová polévka s kerblíkem
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5plátkůKlobása Dunajská
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOcet Sherry
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1kusKerblík
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceOcet vinný
- 1kilogramKedlubna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme kedlubny na větší kostky. Šalotky oloupeme, jemně nasekáme a na horkém másle dusíme, dokud nezesklovatí. Přidáme kedlubny a několik minut společně dusíme. Zeleninu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka 15-20 minut. Několik lístků kerblíku odložíme stranou a zbytek dáme do polévky. Polévku propasírujeme, přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Ocet s jednou lžicí soli přidáme do 1l vody a přivedeme k varu. Vejce postupně rozklepneme do misky a po jednom je necháme sklouznout do vroucí vody. Necháme je 3-4 minuty povařit, vyndáme a necháme okapat. Polévku rozmixujeme do pěny, vložíme vejce a ozdobíme zbývajícím kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.