Kedlubnová polévka s kerblíkem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nakrájíme kedlubny na větší kostky. Šalotky oloupeme, jemně nasekáme a na horkém másle dusíme, dokud nezesklovatí. Přidáme kedlubny a několik minut společně dusíme. Zeleninu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka 15-20 minut. Několik lístků kerblíku odložíme stranou a zbytek dáme do polévky. Polévku propasírujeme, přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Ocet s jednou lžicí soli přidáme do 1l vody a přivedeme k varu. Vejce postupně rozklepneme do misky a po jednom je necháme sklouznout do vroucí vody. Necháme je 3-4 minuty povařit, vyndáme a necháme okapat. Polévku rozmixujeme do pěny, vložíme vejce a ozdobíme zbývajícím kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.