Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami
35 min.
Ingredience
- 200gramůKedlubna
- 1kusCibule
- 2lžíceOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku, okořeníme pepřem. špetkou muškátu, zalijeme vodou a osolíme. Do základu přidáme oloupané, jemně nastrouhané kedlubny a vsypeme ovesné vločky. Vše chvíli povaříme a nakonec do polévky zavaříme rozkvedlané vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 3. 2016
Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami
Moc dobrá polévka, musela jsem jen dát o trochu více másla. Palec nahoru.🙂