Kedlubny plněné mletým masem
70 min.
Ingredience
- 8kusůKedlubna
- 200gramůMaso mleté - mix
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny vložíme do vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a vydlabeme vnitřky.
- 2Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s masem, vejcem, solí a pepřem. Vzniklou směsí plníme připravené kedlubny.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme 2 minuty. Přidáme naplněné kedlubny a dusíme je pod pokličkou asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.