Kedlubny plněné uzeným masem

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
38 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném ohni podusíme asi 7 minut. Kedlubny vyjmeme a necháme trochu vychladnout.
  • 2
    Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky, vložíme do mísy, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme, kedlubnám uřízneme vršky, vnitřky trochu vydlabeme, a masovou směsí naplníme. Vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.
  • 3
    Ještě teplé kedlubny podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.