Kedlubny plněné uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 800gramůKedlubna
- 200gramůUzené maso vařené
- 30gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůCitronová kůra
- 20gramůSádlo škvařené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
38 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném ohni podusíme asi 7 minut. Kedlubny vyjmeme a necháme trochu vychladnout.
- 2Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky, vložíme do mísy, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme, kedlubnám uřízneme vršky, vnitřky trochu vydlabeme, a masovou směsí naplníme. Vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.
- 3Ještě teplé kedlubny podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.