Kedlubny s bazalkovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 4lžíceZakysaná smetana
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKedlubna
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
- 2Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.
- 3Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.
- 4Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.