Kedlubny s mozečkovou náplní
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůKedlubna
- 400gramůVepřový mozek
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.
- 2Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.
- 3Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.
- 4Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.
- 5Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 6Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.