Kedlubny v citronové omáčce
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyKedlubna
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceJíška instantní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy nasekáme a odložíme stranou.
- 2Plátky kedluben, oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, rozpůlené žampiony podusíme na másle. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přilijeme vývar a vaříme asi 7 minut. Potom vmícháme jíšku, necháme krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Zeleninu podáváme posypanou kedlubnovými listy a nastrouhaným sýrem.
- 4Vhodnou přílohou jsou široké nudle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.