Kerblíková polévka
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2hrstiKerblík
- 1litrHovězí vývar základní
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
565 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme do něj omyté, okapané lístky kerblíku. Krátce podusíme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Polévku podle chuti osolíme.
- 2Na dno talířů vložíme vždy 1 lžíci smetany a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.