Klasická česká sekaná
80 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Housky necháme chvíli namočené ve vlažné vodě, pak je důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
- 2V pánvi na rozehřátém másle podusíme pod pokličkou nakrájenou mrkev, cibuli a petrželku.
- 3V míse dobře promícháme oba druhy mletého masa, vejce, vymačkané housky a dušenou zeleninu. Masovou směs dochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou, pepřem a solí. Vytvaruje z ní šišku, tu vložíme do vymazané zapékací formy nebo pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Potom k sekané přilijeme vývar a pečeme ještě dalších 30 minut.
- 4Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, přelité výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 28. 1. 2017
Klasická česká sekaná
Klasickou českou sekanou znám bez mrkve a protlaku, nicméně tato nás příjemně překvapila výraznou chutí. Petrželku jsem přidala až do odstavené zeleniny, jednou se mi stalo, že mi při smažení zhořkla, tak už jsem opatrná. Palec nahoru 🙂