Klasická koprová omáčka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
126 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.
  • 2
    V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.
  • 3
    V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.