Klasická koprová omáčka
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
- 2hrstiKopr čerstvý
- 0,5litrZakysaná smetana
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
126 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.
- 2V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.
- 3V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.