Klasická majonéza podle Ramsaye
20 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 300mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
79 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
33 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.
- 2Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
- 3Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.