Klasické vídeňské roštěnky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 2
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. V případě potřeby je můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.
  • 4
    V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme kolečka cibule, pak je vyjmeme a na sítu z nich necháme okapat přebytečný olej.
  • 5
    Do tuku v pánvi přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme vývar z Masoxu. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.
  • 6
    Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.