Klasické vídeňské roštěnky
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. V případě potřeby je můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.
- 4V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme kolečka cibule, pak je vyjmeme a na sítu z nich necháme okapat přebytečný olej.
- 5Do tuku v pánvi přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme vývar z Masoxu. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.
- 6Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.