Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
960 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme do zlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je vložíme do velké mísy. Do misky vsypeme krupici, přelijeme vlahým rozpuštěným máslem a necháme nabobtnat. Ve větší misce dobře vyšleháme 8 vajec se lžičkou soli a pepřem, přilijeme k nim zeleninový vývar, znovu prošleháme. Touto směsí zalijeme žemle. Přidáme krupičku s máslem, promícháme a necháme odpočinout.
  • 2
    Mezitím očistíme a omyjeme pórek, který v pánvi na rozpáleném másle zpěníme. Jakmile trochu zchladne, přidáme ho k žemlím i s omastkem. Znovu těsto zpracujeme, dáme na pomoučený vál a rozkrájíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme malou šišku knedlíku.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 15 minut, poté je s citem otočíme, vaříme dalších 15 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyjmeme, potřeme čerstvým máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.