Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem
60 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 500gramůKrupice dětská
- 0,5lžičkaSůl
- 5decilitrůZeleninový vývar
- 8kusůVejce slepičí
- 1gramMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř černý mletý
- Dušený pórek
- 200gramůPórek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Na potření
- Na vál
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
960 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme do zlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je vložíme do velké mísy. Do misky vsypeme krupici, přelijeme vlahým rozpuštěným máslem a necháme nabobtnat. Ve větší misce dobře vyšleháme 8 vajec se lžičkou soli a pepřem, přilijeme k nim zeleninový vývar, znovu prošleháme. Touto směsí zalijeme žemle. Přidáme krupičku s máslem, promícháme a necháme odpočinout.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme pórek, který v pánvi na rozpáleném másle zpěníme. Jakmile trochu zchladne, přidáme ho k žemlím i s omastkem. Znovu těsto zpracujeme, dáme na pomoučený vál a rozkrájíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme malou šišku knedlíku.
- 3V hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 15 minut, poté je s citem otočíme, vaříme dalších 15 minut.
- 4Uvařené knedlíky vyjmeme, potřeme čerstvým máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.