Klementinkový cheesecake s ricottou
120 min.
Ingredience
- Drobenka
- 70gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůCukr krupice
- 55gramůMáslo čerstvé
- Na klementinky
- 250mililitrůVoda pitná
- 70gramůCukr krupice
- 2kusyKlementinka
- Náplň
- 240gramůSýr Ricotta
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2kusyKlementinka
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup.
- 2Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu.
- 3Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí.
- 4Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů.
- 5A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou.
- 6Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 3. 2016
Klementinkový cheesecake s ricottou
Výborný - doporučuji😁