Klobásy dušené v černém pivu
30 min.
Ingredience
- 4kusyKlobása uzená
- 2kusyCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,4decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
928 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo a ze všech stran na něm opečeme klobásy. Pak přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce ji osmažíme. Do pánve přilijeme pivo, podle chuti přidáme pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 15 minut.
- 3Petrželku omyjeme studenou vodou, necháme okapat a najemno ji nasekáme.
- 4Dušené klobásy podáváme teplé, posypané nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.