Kmínka
20 min.
Ingredience
- 1lžíceKmín celý
- 1lžícePažitka
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři si roztlučeme kmín. Starší žemle pokrájíme na kostičky a nasucho je v pánvi za častého míchání usušíme. Pak je rozdělíme do talířů. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci si rozpálíme sádlo a kmín krátce restujeme, přidáme cibuli, osmažíme ji dorůžova, přidáme mouku, papriku, promícháme a krátce osmažíme (asi jen 30 sekund).
- 3Pak hned přiléváme postupně vodu a stále mícháme, aby jsme jíšku rozpustili.
- 4Když přijde polévka k varu, snížíme teplotu. Polévku vaříme asi 10 minut, dochutíme ji solí, přimícháme pažitku a nalijeme do talířů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.