Kmínová pěna
35 min.
Ingredience
- 20mililitrůKmínka - Akvavit
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
25 mg
Cukr
308 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme vejce, žloutky, kmínku a 3 lžíce hovězího vývaru a v horké vodní lázni šleháme až vznikne krém.
- 2Poté přidáme zbylý vývar a smetanu a šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména k candátovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.