Kmínový bezlepkový chléb z Promixu
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 22gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Na vytření formy a potírání těsta
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrVoda pitná
- Těsto
- 1kusJablka
- 190gramůMouka Promix Uni
- 185gramůSměs Promix T
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkySůl
- 1lžíceKmín drcený
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažného mléka s 22 g kvasnic a lžičkou cukru. Kvásek necháme dobře vzejít. Omyté jablko oloupeme a jemně nastrouháme
- 2Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Promix - 190 g tmavé mouky + 185 g světlé universální mouky, zamícháme do ní lžíci octa, 2 lžíce nastrouhaného jablka, 1-2 lžičky soli, lžíci drceného kmínu, 4 lžíce rýžových burizónů a 2 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Musí být hladké a vláčné. Vložíme ho do formy (nebo pekáčku) vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě.
- 3Pečeme ho v předehřáté troubě na 200-220 °C přibližně 40 minut.
- 4Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
- 5Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.