Kmínový chléb z podmáslí se sádlem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
881 mg
Cukr
16 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme v podmáslí, přidáme ocet, bezlepkovou mouku a spolu s ostatními surovinami vymícháme do hladkého těsta. Na přípravu těsta je dobré použít elektrický hnětač pro důladné rozmíchání surovin. Těsto vlijeme do sádlem vymazané chlebové formy a necháme vykynout. Než těsto vykyne, zapneme troubu, aby se zahřála na 220°C. Do trouby dáme před pečením varnou misku s vodou, aby byl chléb dostatečně vláčný. Po vykynutí pečeme chleba v troubě cca 40 minut. Pečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho rozkrájený na krajíce, stejně jako ostatní podobné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.