Knedle
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 3,7decilitryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory dáme do 7 dl vody, uvaříme je doměkka, potom je slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim polovinu dávky soli a po částech zapracujeme hrubou mouku. Z těsta vytvoříme 2 šišky - knedle.
- 2V hrnci si přivedeme k varu vodu se zbytkem soli. Knedle opatrně položíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 20-25 minut. (Po 10 minutách je otočíme.) Uvařené vyjmeme z vody, špejlí je na několika místech propíchneme, potřeme je máslem, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.