Knedle z bramborového těsta s povidly, tvarohem a perníkem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, máslo, sůl a vejce. Těsto dobře zpracujeme a dáme na pomoučený vál. Znovu ho dobře propracujeme, podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Těsto se nesmí lepit. Vyválíme z něj placku silnou asi 6 mm. Nakrájíme čtverce velké asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku švestkových povidel. Každý čtvereček zabalíme a utvoříme z nich kulaté knedlíky.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je asi 8-10 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme tvarohem, práškovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci polijeme rozpuštěným máslem (120 g).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.