Knedle z bramborového těsta s povidly, tvarohem a perníkem
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- Na ozdobení
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 4lžíceCukr moučkový
- 150gramůPerník
- 120gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 230gramůPovidla švestková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, máslo, sůl a vejce. Těsto dobře zpracujeme a dáme na pomoučený vál. Znovu ho dobře propracujeme, podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Těsto se nesmí lepit. Vyválíme z něj placku silnou asi 6 mm. Nakrájíme čtverce velké asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku švestkových povidel. Každý čtvereček zabalíme a utvoříme z nich kulaté knedlíky.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je asi 8-10 minut.
- 3Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme tvarohem, práškovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci polijeme rozpuštěným máslem (120 g).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.