Knedlíčky s broskvemi
45 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 105gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyBroskve
- 2lžíceMandle mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMák mletý
- 175mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko smícháme s moukou (2 lžíce), droždím a 75 g cukru. Necháme asi 15 minut odpočinout. Potom přidáme a zapracujeme zbylou mouku, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a 40 g másla.
- 2Broskve spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Na 20 g másla necháme zkaramelizovat 30 g cukru. Broskve v karamelu obalíme.
- 3Z těsta vytvarujeme 6 knedlíčků, přikryjeme je a necháme 10 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme asi 6 minut, potom je obrátíme, několikrát propíchneme a vaříme ještě 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.
- 4Do rozpuštěného zbylého másla přidáme mleté mandle, mák a vanilkový cukr. Přelijeme knedlíčky a podáváme s dílky broskví v karamelu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.