Knedlíčky s broskvemi

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko smícháme s moukou (2 lžíce), droždím a 75 g cukru. Necháme asi 15 minut odpočinout. Potom přidáme a zapracujeme zbylou mouku, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a 40 g másla.
  • 2
    Broskve spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Na 20 g másla necháme zkaramelizovat 30 g cukru. Broskve v karamelu obalíme.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme 6 knedlíčků, přikryjeme je a necháme 10 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme asi 6 minut, potom je obrátíme, několikrát propíchneme a vaříme ještě 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.
  • 4
    Do rozpuštěného zbylého másla přidáme mleté mandle, mák a vanilkový cukr. Přelijeme knedlíčky a podáváme s dílky broskví v karamelu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.