Knedlíčky s krabím masem a tofu
27 min.
Ingredience
- 115gramůKrabí maso mražené
- 1kusZázvor celý
- 55gramůŘedkev
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMouka rýžová
- 5lžičekOmáčka sójová
- 2lžíceCibule - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 115gramůSýr sójový - Tofu
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z krabího masa vymačkáme co nejvíc tekutiny.Tofu propasírujeme přes sítko pomocí lžíce.V misce smícháme připravené tofu a krabí maso.Přidáme vaječný žloutek,pšeničnou nebo rýžovou mouku,najemno nakrájenou jarní cibulku,zázvor asi 2 cm nastrouhaný a sójovou omáčku-2 lžičky.Osolíme a promícháme.Vznikne světlé těsto.
- 2Omáčku připravíme tak,že do zeleninového vývaru přidáme cukr a sójovou omáčku-3 lžičky.Mezitím z těsta vytvarujeme knedlíčky o průměru 1 cm a osmažíme na pánvi s olejem.Smažíme je asi 1-2 minuty.Necháme okapat na ubrousku.Hotové knedlíčky máčíme do připravené omáčky.
- 3Jako přílohu podáváme strouhanou bílou ředkev.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.