Knedlíčky z krevet pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy

35 min.

Ingredience

  • Na chilli omáčku
  • Na knedlíčky
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 55gramůMouka manioková
    • 1špetkaSůl
    • 1litrVoda pitná
    • 2kusyCibulka jarní
  • Na náplň
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou a maniokovou mouku smícháme v misce. Trochu hladké mouky si necháme na pomoučení válu. Přidáme sůl a teplou vodu. Smícháme v hladké těsto. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut odpočívat.
  • 2
    Nadrobno nasekáme jarní cibulky. Nakrájíme krevety. V misce smícháme garnáty, cibulky, zázvor a přidáme rybí omáčku.
  • 3
    Přichystáme si chilli omáčku. Do pánve vlijeme vodu, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme chilli, papriku, zázvor, rozdrcený stroužek česneku a rybí omáčku. Přivedeme směs k varu a minutu vaříme. Pak přimícháme ještě limetkovou šťávu. Rozdělíme omáčku do 4 malých misek a počkáme, až vychladne.
  • 4
    Pomoučníme vál a těsto na něm rozdělíme na 24 stejných kousků, ze kterých vyválíme placičky o průměru asi 6 centimetrů.
  • 5
    Na každou z placiček těsta naneseme lžíci náplně. Okraje placiček potřeme vodou a přitiskneme je pevně k sobě. Vytvoříme knedlíčky.
  • 6
    Do většího hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Dovnitř naházíme knedlíčky a přivedeme znovu k varu a vaříme na mírném ohni 5 minut. Opatrně mícháme, aby se knedlíčky neslepily k sobě. Jakmile jsou knedlíčky hotové, vyplavou na povrch.
  • 7
    Knedlíčky přenášíme na talíře děrovanou naběračkou. Servírujeme je s miskou chilli omáčky. Posypeme nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.