Knedlíčky z krevet pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy
35 min.
Ingredience
- Na chilli omáčku
- 115gramůCukr krystal
- 1mililitrVoda pitná
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceRybí omáčka
- Na knedlíčky
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 55gramůMouka manioková
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCibulka jarní
- Na náplň
- 2kusyCibulka jarní
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaRybí omáčka
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Hladkou a maniokovou mouku smícháme v misce. Trochu hladké mouky si necháme na pomoučení válu. Přidáme sůl a teplou vodu. Smícháme v hladké těsto. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut odpočívat.
- 2Nadrobno nasekáme jarní cibulky. Nakrájíme krevety. V misce smícháme garnáty, cibulky, zázvor a přidáme rybí omáčku.
- 3Přichystáme si chilli omáčku. Do pánve vlijeme vodu, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme chilli, papriku, zázvor, rozdrcený stroužek česneku a rybí omáčku. Přivedeme směs k varu a minutu vaříme. Pak přimícháme ještě limetkovou šťávu. Rozdělíme omáčku do 4 malých misek a počkáme, až vychladne.
- 4Pomoučníme vál a těsto na něm rozdělíme na 24 stejných kousků, ze kterých vyválíme placičky o průměru asi 6 centimetrů.
- 5Na každou z placiček těsta naneseme lžíci náplně. Okraje placiček potřeme vodou a přitiskneme je pevně k sobě. Vytvoříme knedlíčky.
- 6Do většího hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Dovnitř naházíme knedlíčky a přivedeme znovu k varu a vaříme na mírném ohni 5 minut. Opatrně mícháme, aby se knedlíčky neslepily k sobě. Jakmile jsou knedlíčky hotové, vyplavou na povrch.
- 7Knedlíčky přenášíme na talíře děrovanou naběračkou. Servírujeme je s miskou chilli omáčky. Posypeme nadrobno nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.