Knedlíčky z morku
20 min.
Ingredience
- 120gramůMorek
- 2kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
- 100gramůStrouhanka
- 10gramůMajoránka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
808 mg
Cukr
561 mg
Postup přípravy
- 1Morek rozmícháme v misce, přidáme žloutky, nasekanou petrželku, majoránku a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme strouhanku a vmícháme k morku. Pokud je hmota dost tuhá, utvoříme váleček, jinak přidáme trochu strouhanky. Z válečku odkrajujeme malé kousky a na pomoučněném vále tvoříme kuličky. Ty vhazujeme do vroucí vody a v několika várkách uvaříme asi 5 minut v osolené vodě.
- 2Hotové na misce polijeme rozpuštěným máslem. Použijeme do vývarových polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.